Diagnózisok a magyar turizmus helyzetéről

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége  hagyományteremtő szándékkal objektív és átfogó évértékelést kíván nyújtani a turizmus hazai szereplőinek a szektor helyzetéről. A professzionális megközelítés, a kiegyensúlyozottság és a konstruktív szemlélet szándéka, valamint a közjó szolgálata vezérelte a szerzőket, amikor az objektív tények mellé saját meglátásukat, véleményeiket fejezték ki írásaikban, kerülve a „good news agency” szerepet és a megalapozatlan aggályoskodást egyaránt.
Az együttműködés kultúrájának szemléletének jegyében vontuk be a munkába, a kötet összeállításába a szálláshely szolgáltatás, a vendéglátás, az utazás szervezés, a közlekedés, az egészségturizmus, a kulturális turizmus meghatározó szakmai és érdekképviseleti szervezeteit és fajsúlyos szereplőit.
Meggyőződésünk, hogy a széleskörű együttgondolkodás a turizmus valóságos állapotáról hozzájárulhat ahhoz, hogy a turizmus Magyarországon mielőbb rátaláljon arra a helyes pályára, amit a Nemzeti Turizmus-fejlesztési Stratégia (NTFS) 2030 részben már ki is jelölt.
A szerkesztők, a jelentés tevők az „arany középutat” keresik a politika által igényelt gyorsaság és a szakértői gondolkodásból következő megfontoltság között. Jelentéseik érdemi, szakmai vitára, együtt gondolkodásra, párbeszédre invitálnak minden szereplőt akinek fontos és érdeke Magyarország turizmusának sikere.

A "Diagnózisok a magyar turizmus helyzetéről" sorozat részei folyamatosan készülnek, a már meglévők itt érhetők el:

Jelentés a vendéglátás helyzetéről

Turisztikai Üzleti Bizalmi Index (TÜBIX)


 

Hírek

Partnereink