Az aktív turizmus szerepe a turizmuspolitikában

2023.04.05

A workshop 16.00-17.00 óra között egy „hallgatói aktívitás” programmal kezdődött 33 résztvevővel, melynek keretében az egyetem hallgatói értékes díjakért és saját egészségükért egy versenyen vettek részt „Légy aktív: Lépésekkel az egészségért” mottóval.

A BGE KVIK Alkotmány utcai épületének Demján Sándor előadójában rendezett workshopot Dr. Szalók Csilla, a Turizmus és vendéglátás intézet vezetője nyitotta meg, és kérte fel a megjelentek üdvözlésére és a program megnyitására Prof. Dr. Heidrich Balázst, a BGE rektorát, aki kiemelte a BGE aktív turizmushoz, sporthoz való viszonyát.

Ezt követően Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára tartotta meg előadását „Aktív életmód - aktív turizmus” címmel. Az előadásban bemutatta az új nemzeti aktív turisztikai stratégia legfontosabb elemeit, kiemelten az aktív életmód szerepét, annak oktatásának lehetőségeit. A következő előadást Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt vezérigazgatója tartotta „Atlétikai világbajnokság 2023 Budapest" címmel. Az előadás bemutatta az atlétikai világbajnokság főbb mérföldköveit a pályázattól a mai állapotig. A program utolsó előadását Holczerné Sz. Ágnes, a TUTSZ elnöke „Szabadidősport, rekreáció, aktív turizmus – avagy milyen a jó multifunkciós fejlesztés?” címmel tartotta, és konkrét példákkal elemezte a multifunkcionális fejlesztéseket, azok kihasználásnak lehetőségét az aktív turizmusban. Az előadások után az előadók válaszoltak a hallgatóság által feltett kérdésekre.

Ezt követően vették át a hallgatói aktivitási verseny győztesei a Révész Máriusz, Németh Balázs és Szűts Ildikó – vezérigazgató, Budapesti Gyógyfürdők Zrt. – által felajánlott díjakat, 3 db Természet_Védelem_Itthon könyvet, 3 db ingyenes belépésre jogosító Vouchert az atlétikai világbajnokság 2023. augusztus 19-ei nyitónapjára, és egy 15 alkalmas csoportos fürdőbelépőt.

A workshop végén Dr. Szalók Csilla köszönte meg az előadóknak a rendkívül érdekes előadásokat, a résztvevőknek az érdeklődést, a versenyzőknek a részvételt.

 

 Heidrich Balázs    Révész Máriusz    Németh Balázs     Holczer Ágnes

Vissza »

Partnereink