Hírek

Hosszú távú együttműködés a VIMOSZ-szal

2019.07.09

Elnökségünket elkísérte Probáld Ákos, a Kutatási Műhely vezetője is, mivel a megbeszélés legfontosabb témája az volt, hogy hogyan tudna a jövőben a két szervezet együttműködni a Turisztikai Bizalmi Index kialakításában és jövőbeni működtetésében. 

Idén januárban Karsai Árpád alelnök javasolta, hogy készítsen a Szövetség egy objektív, tényfeltáró évértékelő anyagot. Ezt követően határozták el a TUTSZ ülésen megjelent tagok, hogy a Kutatási Műhely keretében kezdődjön el a munka, melynek lépéseiről folyamatosan tájékoztattuk tagjainkat. Májusban összeállításra, majd szétküldésre került egy kérdőív, mely a turisztikai vállalkozások bizalmi indexének számításait alapozta meg. Az online anonim lekérdezés mellett a szakmai szervezetek vezetőivel és több más turisztikai szakemberrel végeztünk mélyinterjút ezzel kapcsolatban. Egy ilyen személyes találkozó során invitálta meg elnökségünket a VIMOSZ elnöke, mert a bizalmi index már őket is régóta foglalkoztatta, de nem rendelkeztek soha elegendő kapacitással a megvalósításához.

A tárgyalás során a két szervezet megegyezett abban, hogy együttműködnek a Turisztikai Bizalmi Üzleti mutató létrejöttében. A TUTSZ lenne a felelőse a szakmailag megalapozott módszertannak és a működtetésnek, míg a VIMOSZ a források biztosításának és a kommunikációnak. A jóhangulatú megbeszélés végén a jelenlévők megegyeztek, hogy egy tömör, rövid, ám könnyen érthető anyagot készítenek július közepéig, melyet megpróbálnak a Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) Alapítvány kuratóriumi ülése keretében megismertetni a többi szakmai szervezettel.

Vissza »

Hírek

Partnereink