Hírek

Twin City Liner első útja Budapestre

2019.11.24

A péntek esti rendezvényen Kovács Balázs moderálásával betekintést kaphattunk a gyorskatamarán múltjába és jelenébe, illetve a jövővel kapcsolatos elképzelésekbe. Magyarország bécsi nagykövete, Ausztria budapesti nagykövete, Bécs város gazdasági és nemzetközi tanácsnoka, továbbá a két érintett hajós társaság - a Central Danube GmbH és a MAHARTpassnave - ügyvezetője jelenlétében és aktív közreműködésével került sor a szakami bemutatóra. Az eseményen Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője, valamint Erdei Bálint, a MTSZ ALapítvány kurátora méltatta a két szomszédos főváros között létrejött új összeköttetés jelentőségét. 

Egyelőre három új hasonló utazást tervez a tulajdonos osztrák cég, de ígéretet kaptunk, hogy ha sikeres lesz az értékesítés, újabb hajót vásárolnak, mely már sűrűbb kapcsolatot is eredményezhet. Jelenleg egyanez a hajó közlekedik naponta - szezontól függően - 4-6 alkalommal Bécs és Pozsony között, ami nem teszi lehetővé, hogy a jó hatórányi hajózást beillesszék akár menetrendeszeri, akár charter járatként.

A Bécs és Budapest közötti "folyékony főutcán" - ahogy Kovács Balázs nevezte a Duna ezen szakaszát - közlekedő Twin City Liner fedélzetén 184 kényelmes ülőhely található, az első emeleti prémium fedélzet ún. Captain's Lounge részében további 35 fő foglalhat helyet. A 39 m hosszú és 11 m széles katamaránhajó 70 km/h sebességgel képes haladni, 80 centiméteres merülésének köszönhetően alacsony vízállásnál is zavartalanul tud közlekedni.

A katamaránhajó nyújtotta kényelemről és élményekről a résztvevők is meggyőződhettek a tájékoztatót követő rövid esti városnéző hajókázás keretében.

Vissza »

Hírek

Partnereink